Ervaringsverhalen

Uit gesprekken met ouders van kinderen met LHBT+ gevoelens en jongeren met LHBT+ gevoelens komt naar voren dat ervaringsverhalen van andere ouders mogelijk kunnen helpen bij het begrijpen van het uit de kast komen van uw kind en mogelijk allerlei gevoelens die u zelf hierbij kunt ervaren. Hieronder zijn een aantal anonieme ervaringsverhalen te lezen. Ook kunt u uw eigen ervaringsverhaal hier anoniem aan toevoegen om andere ouders te helpen.


(Dheakopen.nl, z.d.)

4
Laat een ervaring achter

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
AnoniemTimAnoniemMoeder van een prachtige dochter! Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste
Abonneren op
Moeder van een prachtige dochter!
Gast
Moeder van een prachtige dochter!

Voor mij was het “uit de kast komen” van mijn dochter eigenlijk een verrassing. Ze had namelijk al verkering gehad met een jongen en ziet er erg vrouwelijk uit. Niet dat dat laatste uitmaakt voor lesbiennes, want dat zijn natuurlijk ook volwaardige vrouwen. Toen zij mij toevertrouwde dat ze verliefd was geworden op een vriendin, was mijn eerste reactie van binnen een angst dat ze een gecompliceerder leven tegemoet zou gaan. Verder had ik er geen moeite mee dat zij ook op vrouwen viel, hoewel ik wel aan het idee moest wennen. Omdat ze in eerste instantie dacht dat ze… Lees verder »

Anoniem
Gast
Anoniem

Mijn kind had het ooit wel eens door laten schemeren dat hij op jongens viel. Dit was toen hij nog vrij jong was 14 of 15 jaar. Ik had hier nog niet te veel achter gezocht. Tot het moment dat hij op zijn 16de uit de kast kwam via Facebook. Ik heb nooit negatief tegenover de LHBT+ doelgroep gestaan. Het zijn juist vaak hele aardige mensen. Maar toch merkte ik dat ik er moeite mee had dat mijn kind deze onthulling niet met mij had besproken. Ik had een klein beetje gehoopt dat het toch een fase was, want dat… Lees verder »

Tim
Gast
Tim

Er was al op jonge leeftijd duidelijk dat mijn zoon anders was dan anderen. Hij was 3 geloof ik toen hij door zijn zus zijn eerste prinsessen jurk aan kreeg. Ik heb nog nooit zo blij kind gezien. Echter, was het ook niet helemaal hoe het hoorde volgens mij. Om mijn heen zag ik mijn vrienden met hun zoons spelen moet ballen en auto’s. Waarom deed mijn zoon dat niet? Het is iets wat zijn moeder en ik lang hebben geprobeerd te verbergen en dat heeft mijn zoon niet echt gelukkiger gemaakt. We deden dit wel met de beste intenties,… Lees verder »

Anoniem
Gast
Anoniem

Mijn dochter is bi. Ik vind dit helemaal prima al gelijk vanaf het begin. Iedereen moet doen waar hij/zij gelukkig van wordt en dat moeten andere mensen niet bepalen voor iemand. Ik hou van mijn dochter en geef dit ook vaak aan. Daarnaast weet zij ook dat ik haar volledig accepteer voor wie zij is.