Ervaringsverhalen

Vanuit gesprekken met jongeren met LHBT+ gevoelens komt naar voren dat ze vaak niemand anders in de omgeving hebben die zijn zoals zij zijn. In ieder geval voor zo ver ze weten. Dit maakt het voor hen extra moeilijk om uit de kast te komen, omdat zij het gevoel hebben dat zij als enige persoon op de wereld deze ervaring meemaken. Hieronder kun je een aantal anonieme verhalen lezen van jongeren met LHBT+ gevoelens die uit de kast zijn gekomen, waardoor duidelijk wordt dat jij echt niet de enige bent die dit meemaakt. Ook is er een mogelijkheid om jouw eigen verhaal anoniem achter te laten om andere kinderen en jongeren te helpen.


(Dheakopen.nl, z.d.)

6
Laat een ervaring achter

avatar
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
AnoniemLilAnoniemFleurAnoniem Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste
Abonneren op
Junior
Gast
Junior

Ben zelf toen ik 14 uit de kast gekomen voor andere en wist al sinds twaalf dat ik gay was het uit de kast komen heeft voor mij veel veranderd en heeft me ook laten zien hoe snel mensen je late vallen en hoe sterk je moet zijn om dese wereld te over leven dat het je nieg verslind

Anoniem
Gast
Anoniem

Toen ik voor het eerst merkte dat ik LHBT+ gevoelens had, was ik 16 jaar oud. Ik had al veel gedate met jongens en ook al wat vriendjes gehad. Echter, leek het toch nooit helemaal goed te voelen. Ik had al langer een hele goede vriendin waar ik veel mee afspraak. Alleen ging dat op een gegeven moment niet goed en kregen wij ruzie. Ik merkte dat ik veel meer moeite in de vriendschap stopte dan zij en toen kwam ik er achter dat ik misschien wel meer gevoelens had dan alleen vriendschap voor haar. Dit was dus toen ik… Lees verder »

Fleur
Gast
Fleur

Ik denk dat ik stiekem altijd wel geweten heb dat ik meer gevoelens voor vrouwen heb dan voor mannen. En ook in mijn omgeving verwachtten ze dit enigszins. Toch kreeg ik een aantal keer verkering met jongens, want ja, zo hoort dat toch? En de aandacht was leuk! Maar zodra ik in contact kwam met een meisje/vrouw die ook op vrouwen viel voelde ik mij oprecht aangetrokken tot haar. Toen we voor het eerst zoende wist ik het zeker, dit is wat ik wil. (16 jaar) Doordat ik wist dat ze het in mijn omgeving al aan zagen komen was… Lees verder »

Anoniem
Gast
Anoniem

Ik heb verhalen van mijn familie gehoord dat ik al op mijn tweede levensjaar poppen stal van mijn zus en nichtjes. Ik was altijd al veel meisjesachtiger dan de jongens in mijn omgeving. Toen ik naar groep 4 ging en we een keer verkleed naar school mochten, wilde ik graag als prinses verkleed gegaan, net zoals ik thuis wel eens deed met mijn zus. Mijn ouders zeiden tegen mij dat dat op school niet mocht, omdat dat niet bij jongens paste. Maar ik vond dit raar waarom kon het thuis wel en niet op school. Steeds vaker merkte ik dat… Lees verder »

Lil
Gast
Lil

Bi… Mensen begrijpen niet dat dit ook kan. Nee ik ben niet gay of hetero. Ik ben bi. Ik weet dit sinds ik 18 jaar oud was. Ik had altijd vriendjes gehad tot toen en toen werd ik verliefd op een meisje. Dit maakte niet dat ik nooit verliefd was geweest op mijn vorige vriendjes. Ik vond het lastig om uit de kast te komen. Ik vertelde het eerst aan het meisje zelf, die begon te lachen en het was niet wederzijds :(. Dit was geen goede ervaring. Ik heb nog twee jaar gewacht voor ik het er met iemand… Lees verder »

Anoniem
Gast
Anoniem

Ik dacht dat ik gewoon laat interesse kreeg. Terwijl al mijn vrienden bezig waren met meisjes en zoenen enzo, had ik daar totaal geen behoefte aan. Ik ben nu 23 en ik heb er nog steeds geen behoefte aan. Ik ben waarschijnlijk dus a seksueel. Ik moet er niet aan denken. Het lijkt mij vooral on hygiënisch en ook gewoon niet fijn. Ik vind vrienden en vriendinnen om mij heen hebben wel fijn. Mogelijk ooit een relatie, maar verder dan knuffelen hoeft van mij echt niet. In ieder geval niet op dit moment. Ik vond dit heel lastig om aan… Lees verder »