Maatschappelijke veranderingen betreft normalisering van LHBT+

Uit de interviews met ouders van kinderen met LHBT+ gevoelens komt naar voren dat een aantal van deze ouders denken dat normalisering van LHBT+ in de maatschappij kan helpen bij het uit de kast komen van de kinderen, maar ook de acceptatie van de ouders. Er zijn tegenwoordig een aantal programma’s op televisie die hierbij helpen en die mogelijk ook u als ouder kunnen helpen bij het begrijpen van personen met LHBT+ gevoelens.
Programma’s waar mogelijk naar gekeken kan worden, zijn:

-Hij is een zij. Dit programma van NPO3 gaat over transgender jongeren. Een link waar u dit kunt vinden is: https://www.npo3.nl/hij-is-een-zij/KN_1676940
-Gtst. Een programma op RTL4 die elke maandag tot en met vrijdag om 20.00 wordt uitgezonden. Hier komen regelmatig homoseksuele jongens en lesbische meisjes in voor.
-Aangeboren. Een documentaire die laat zien dat LHBT+ aangeboren is. https://www.npo3.nl/pavlov/28-02-2013/NPS_1222432
-Films. Op de volgende website staan verschillende films over homoseksualiteit. Sommige films hebben ook betrekking tot verschillende geloven: http://www.holebi.info/phpnews/kortnews.php?action=fullnews&id=14778

Door het kijken van programma’s en films kan gezien worden dat LHBT+ gevoelens veel voorkomen en normaal zijn. Hierdoor wordt mogelijk het onderwerp LHBT+ in de toekomst in de maatschappij genormaliseerd.