Rolmodellen

Vanuit interviews met jongeren met LHBT+ gevoelens en ouders van deze jongeren kwam naar voren dat zij vonden dat er soms geen duidelijke rolmodellen zijn voor jongeren met LHBT+ gevoelens. Vaak wordt er gedacht in stereotypes, maar natuurlijk voldoet niet ieder persoon met LHBT+ gevoelens aan een standaard beeld. Iedereen is uniek, dus dat kan ook niet. Zo is vaak bij homoseksuele mannen het beeld dat zij allemaal over de top zijn en heel erg vrouwelijk. Dit komt natuurlijk wel voor en dat is helemaal goed, maar er zijn ook homoseksuele mannen die zich rustig gedragen. Zo klopt het beeld dat lesbische vrouwen allemaal een kort kapsel hebben en ‘mannen’ kleren dragen ook niet altijd. Natuurlijk zijn deze vrouwen er ook, maar zo zijn zij niet allemaal. Vandaar dat het misschien goed is om hieronder een aantal andere rolmodellen te tonen van LHBT+ personen die mogelijk niet helemaal aan het stereotype beeld voldoen. Aan deze rolmodellen kan je zien dat als je uit de kast komt, je niet in een ander persoon hoeft te veranderen (in bijvoorbeeld een stereotype), die niet bij jou past.


Jessica Clark is bekend van de film: A perfect ending (Netflix). Ze is een bekende lesbische Britse actrice (Wikipedia, z.d.).


Megan Fox is een bekende biseksuele actrice. Ze speelt bijvoorbeeld mee in de film: Jennifer’s body (Wikipedia, z.d.).


Everon Jackson speelt een rol van een macho man in GTST, maar heeft in het echt homoseksuele gevoelens (AD, 2016).


Loiza Lamers is transgender en bekend van Hollands next top model en expeditie Robinson (Wikipedia, z.d.).


Arielle Scarcella is een bekende lesbische influencer op social media (Pride life, z.d.). Ze maakt YouTube filmpjes en is een hit op Instagram.

Dylan Thomas Cotter is een transman. Hij is een bekende influencer op social media. Hij doet aan body building (Picgrace, z.d.).

Ramy Ayari is een bekende queer influencer op social media. Hij is vooral bekend op YouTube en Instagram en houdt zich bezig met het genre beauty (Picgra, z.d.).

Danny is een biseksuele bekende infuencer (beter bekend als xert77). Hij is vooral bekend door zijn gaming skills (Twitter, z.d.).

Colby Melvin is een bekende social influencer die gay is. Hij is model en zet zich in voor de LHBT+ doelgroep (Influence, z.d.).

Corissa Enneking is een bekende social influencer die queer is (Influence, z.d.).